Thursday, March 28
Shadow

Ο κόσμος της ρομποτικής στα δημοτικά σχολεία της Κρήτης! (Άρθρο στο www.neakriti.gr)

Συνεργασία ΠΔΕ Κρήτης με ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας – Το πρόγραμμα CODESKILLS4ROBOTICS

Τα τελευταία χρόνια η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης έχει αποκτήσει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων καινοτομίας, τα οποία μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων ψηφιακών εργαλείων και με την υποστήριξη συστημάτων μάθησης (εκπαιδευτικές πλατφόρμες) προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς και κατά συνέπεια στους μαθητές πολύτιμες διδακτικές προτάσεις και καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία γύρω από σημαντικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεματικές.

Μεταξύ άλλων, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, η θετική κοινωνική συμπεριφορά, η συμπερίληψη, STEM, και ο προγραμματισμός έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των παιδαγωγικών ομάδων της ΠΔΕ, οι οποίες με τη συνεργασία των συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης και άλλων εποπτευόμενων φορέων σχεδιάζουν και προτείνουν σε κάθε περίπτωση ένα εκπαιδευτικό υλικό εμπλουτισμένο με καινοτόμες μεθοδολογικές προτάσεις.

Όπως αναφέρει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, «πρωταρχική επιδίωξη της ΠΔΕ Κρήτης, μέσω του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, είναι η εξωστρέφεια, η ενεργή συμμετοχή στις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο ευρύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον εντός κι εκτός Ελλάδας και η αξιοποίηση συνεργασιών υψηλού επιπέδου για τη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων».

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων, η ΠΔΕ αξιοποιεί σημαντικές συνεργασίες με πανεπιστημιακά κι ερευνητικά ιδρύματα, οι οποίες ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα τελικά εκπαιδευτικά πακέτα, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις και εφαρμογές σε τεχνολογίες αιχμής.

Μια τέτοια περίπτωση επιτυχημένης συνεργασίας, που δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για τα σχολεία της Κρήτης, ξεκίνησε πριν δύο χρόνια στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “CODESKILLS4ROBOTICS – Promoting Coding & STEM Skills through Robotics: Supporting Primary Schools to Develop Inclusive Digital Strategies for All”.

Πηγή: https://www.neakriti.gr/article/kriti/1609213/o-kosmos-tis-robotikis-sta-dimotika-sholeia-tis-kritis/?fbclid=IwAR3mot4CJxk8lPkaeqmzLT5NRb1NDv3veUjNno4skfOJIK2qLMW5mytn5_E

Views: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *